Champignons

Sprekend over de champignonmarkt, verwijzen we naar de Agaricus bisporus geslachten. 

Als de geschiedenis een leidraad is, zal de champignonindustrie zich snel blijven uitbreiden. De paddenstoelen- en exotenmarkt was in 2016 $ 35,08 miljard waard en zal naar verwachting in 2021 $ 59,48 miljard waard zijn. Dit is een stijging van bijna 70%.

De Aziatische Pacific, de VS en Europa zijn de grootste producenten van paddenstoelen wereldwijd. Latijns-Amerika maakt een ongekende bloei door paddestoelen te gebruiken als ingrediënt in verschillende gerechten. Het Midden-Oosten en Afrika zullen een behoorlijke groei vertonen vanwege de overvloed aan grondstoffen en gunstige groeiomstandigheden.

De toekomst van de wereldwijde vraag naar paddenstoelen ziet er rooskleurig uit, omdat er een voortdurende trend is dat mensen zich richten op biologisch en gezond voedsel. Ontwikkelde landen hebben paddenstoelen in hun dieet opgenomen als eiwitrijke vleesvervanger. Champignons zijn een rijke bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. De stijging van de consumptie van champignons in China en India houdt voornamelijk verband met het stijgende inkomen en de bevolking.

De champignonindustrie heeft zich tot technologie gewend om aan de toegenomen vraag te voldoen. Verbeteringen in efficiëntie en arbeidsomstandigheden hebben de markt een boost gegeven.

De markt voor ingeblikte en diepgevroren champignons is sterk afhankelijk van mechanisatie om kosten te besparen en de schaal van economieën te benutten. Producenten voor de versmarkt worden ook gedwongen tot mechanisatie vanwege onder andere een verschuiving in arbeidskosten. Gemechaniseerde systemen en bulkhandling van materialen voor de voorbereiding van substraat worden gebruikt om de efficiëntie te vergroten om op schaal van economieën te werken.

Mush Comb is afkomstig van een champignonkwekerij en wil samen met champignonkwekers groeien door mechanisatie-oplossingen aan te bieden zoals machines, klimaatsystemen, accessoires en engineering.

Contacteer ons

Contacteer ons:

Contacteer ons:

+31 (0)77 398 39 29
© Mush Comb 2024
Created by